Andere wijn en spijstips
Assortiment
Bij stamppot kun je gewoon wijn drinken. Dat hoeft geen topwijn te zijn, maar gewoon lekkere, doordeweekse wijn uit grote glazen. Stamppot is niet zo verfijnd maar stoer. We drinken erbij dus ook stoere wijn met karakter.
Op zoek naar een wijn bij zuurkoolstamppot met worst, bij boerenkoolstamppot met worst, bij hutspot met klapstuk, bij stamppot rauwe andijvie met gehaktbal en jus of bij hete bliksem met spek? Kijk dan hieronder voor onze wijntips bij stamppot.
Geurige Duitse witte wijn met een verleidelijk aroma van rijp wit fruit en bloemen. Krachtig en vol van smaak. Origineel aperitief, maar ook erg lekker bij zuurkool, zoetwatervis of pittige Aziatische gerechten.
Duitse witte wijn met de geur van bloemen, limoen en geel fruit. Pittig en frisdroog van smaak. Heerlijk bij zoetwatervis zoals forel, maar ook erg lekker bij schaal- en schelpdieren.
Rijp, veel kracht, breed, zwart fruit en het sublieme tegenwicht van fijne zuren en dito tannines. Wat ons betreft de status van een 'cru' waardig.
Rode wijn uit Chili, met de geur van karamel, toffee en rijp rood fruit. De smaak is sappig en aromatisch. Prima wijn om zo te schenken, maar ook goed te combineren met koude schotels of gerechten van de grill.
Volle en krachtige rode wijn met een heerlijke zachte smaak en een fraai aroma van rijp rood fruit, koffie en wat mint. Goed te combineren met smaakrijke gerechten van rundvlees of wild.
Voordelen eigen account