Pierre Degroote, een geboren ondernemer, heeft Belgische roots. Momenteel bezit hij een 1000-tal ha over de hele wereld samen met een aantal domeinen in het zuiden van Frankrijk. De wijngaarden situeren zich tussen Carcassonne en Toulouse in de gemeente Pennautier.
De wijnen van Sarl Ménard (Haut Marin) zijn bekroond met een Coup de Coeur in de Guide Hachette. Het gebied Gascogne was in het verleden bekend om de Armagnac. Vandaag de dag verdient het zijn sporen met rasse schreden op het gebied van de prima wijnen die er vandaan komen.
Pierre Degroote, een geboren ondernemer, heeft Belgische roots. Momenteel bezit hij een 1000-tal ha over de hele wereld samen met een aantal domeinen in het zuiden van Frankrijk. De wijngaarden voor deze Syrah liggen tussen Carcassonne en Toulouse in de gemeente Pennautier.
Deze Pierre Henri uit de Pays d'Oc is een zachte volle wijn van 100% Merlot. De wijngaarden situeren zich tussen Carcassonne en Toulouse in de gemeente Pennautier. Het Canal du Midi stroomt tussen de wijngaarden door.
Wat krijg je hier fantastisch veel wijn voor je geld! De wijn barst van het rijpe zwarte fruit (pure cassis en kersen), heeft betrekkelijk weinig tannines en smaakt dus heerlijk rond en romig.
Deze prachtige rode wijn bestaat uit Merlot en Grenache Noir. De druiven worden geselecteerd uit de Hérault en Uzès vallei, twee regio's met een mediterraan klimaat. De oogst vindt 's nachts plaats. Ongeveer 20% van de blend rijpt drie maanden in Amerikaans eiken vaten, 80% rijpt in RVS vaten.
Tegenwoordig bezit Domein Paul Mas meer dan 600 hectare wijngaarden en werkt samen met verschillende boeren waardoor ze nog eens 1312 hectare extra tot hun beschikking hebben. Dit maakt het mogelijk dat ze toegang hebben tot wel 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelofelijk scala aan verschillende bodems in de Languedoc.
De rosé is een blend van drie druivenrassen; Grenache, Cinsault en Syrah. De druiven worden 's nachts geoogst om oxidatie te vermijden. Elke druivensoort wordt apart gevinificeerd en daarna wordt de blend bepaald.
Blenden, dat vinden ze mooi, die Franse wijnboeren! Mooie begeleider van de BBQ, als aperitief of gezellig een glaasje op het terras.
Knisperend droge, Franse witte wijn, gemaakt van 80% roussanne- en 20% grenache blancdruiven. Een mooie combinatie van versfruitaroma’s, een volle, rijpe smaak en een aangename frisheid. Lekker als aperitief of bij gegrilde asperges.
Geurige, droge witte wijn uit Frankrijk, met het aroma van rozen en rijp geel fruit. Dankzij zijn kracht goed te combineren met paté, klassieke aspergegerechten of gepocheerde vis.
Geurige droge witte wijn met fris geel fruit, iets perzik en licht eikenhout in het aroma. Elegante stijl dankzij chardonnay én viognier, prima bij vele gerechten met vis of kip.
Frisse, Franse witte wijn met de geur van bloemen en fruit en een volle, evenwichtige smaak. Lekker als aperitief bij een hapje, maar ook heerlijk bij niet al te uitgesproken visgerechten.
Volrood van kleur en kruidig van geur met mild eikenhout en jammig rood fruit. De volle smaak zet zacht en aromatisch in en eindigt met een milde, frisse afdronk. Goed te combineren met koude schotels of licht gekruide gerechten van de grill.
Tussen Carcassonne en Toulouse zit wijngoed "Pierre Henri" van eigenaar Pierre Degrootte. Een flink deel is aangepland met Chardonnay-druiven en daarvan maakt hij deze sappige en fruitige wijn. Er wordt een schoolvoorbeeld Chardonnay gemaakt met herkenbare romige, volle smaak.