Andere wijn en spijstips
Assortiment
Er zijn veel soorten biefstuk en veel soorten saus. De saus is belangrijk, want de garing en het vetgehalte zijn niet zo gek belangrijk voor de wijn. Pas bij heel rode biefstuk wel op voor te animale wijnen als Cahors en Madiran.
Wil je meer weten over het bereiden van biefstuk? Lees dan ook Huub's Handige Wijntips.
Hieronder hebben we een selectie gemaakt van heerlijke wijnen die passen bij biefstuk. De sauzen die we hiervoor geselecteerd hebben zijn rode wijnsaus, portsaus, olijfolie en groene kruiden en béarnaisesaus.
Portugese rode wijn met een krachtig aroma van rijp rood fruit (bramen en bessen) en fijn eikenhout. De smaak is vol, aromatisch en aanhoudend. Heerlijk bij gegrild lams- of rundvlees, maar ook na de maaltijd.
Italiaanse dieprode wijn. Fris, toegankelijk, kleurrijk, evenwichtig en vol van smaak. Heerlijk bij frisse, uitgesproken gerechten als koude vleesschotels of pasta met vleesragout.
Rode wijn uit Italië, met een fruitige, licht kruidige geur met nuances van rijpe bramen en kersen. De smaak is sappig, vol en aromatisch. Lekker bij koude schotels, worsten en salades of licht gekruide grillgerechten.
Voordelen eigen account