De geschiedenis van Bodegas Lozano is in 1920 begonnen toen Juan Ramón Lozano besloot om wijn te gaan maken van de druiven uit zijn eigen wijngaard en deze wijnen ook te verkopen. Deze rosé wijn is gemaakt van Tempranillo.
De geschiedenis van Bodegas Lozano is in 1920 begonnen toen Juan Ramón Lozano besloot om wijn te gaan maken van de druiven uit zijn eigen wijngaard en deze wijnen ook te verkopen.
De geschiedenis van Bodegas Lozano is in 1920 begonnen toen Juan Ramón Lozano besloot om wijn te gaan maken van de druiven uit zijn eigen wijngaard en deze wijnen ook te verkopen.
Zuid-Italiaanse elegantie in een fles, de Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano is een fluweelzachte rode wijn uit de zonovergoten regio Salento in Puglia. Deze wijn, gemaakt van de Negroamaro-druif, is de trots van het beroemde Cantine Due Palme en staat bekend om zijn soepele, rijke en zwoele smaak.
Zuid-Italiaanse elegantie in een fles!
"De Negroamaro del Salento Domiziano biedt een volle, zwoele smaak met tonen van rijp donker fruit en kruiden..." Lees meer
Pierre Degroote, een geboren ondernemer, heeft Belgische roots. Momenteel bezit hij een 1000-tal ha over de hele wereld samen met een aantal domeinen in het zuiden van Frankrijk. De wijngaarden situeren zich tussen Carcassonne en Toulouse in de gemeente Pennautier.
Fris, droog en mondvullend. De Las Bas Gewürztraminer 2023 is een loepzuivere, droge witte wijn uit de regio Somontano in Noord-Spanje. Deze wijn, gemaakt van de Elzasser Gewürztraminer-druif, biedt een unieke combinatie van aromatische kracht en een verfijnde structuur, waardoor het een ideale keuze is voor liefhebbers van frisse en fruitige wijnen.
Perfect voor bij de borrel of bij een heerlijke asperge maaltijd!
"De Las Bas Gewürztraminer is de ultieme aspergewijn voor het seizoen. Deze Spaanse Gewürztraminer is uniek in zijn stijl, verfrissend anders dan exemplaren uit de Alsace, en staat volledig op zichzelf..." Lees meer
De wijnen van Sarl Ménard (Haut Marin) zijn bekroond met een Coup de Coeur in de Guide Hachette. Het gebied Gascogne was in het verleden bekend om de Armagnac. Vandaag de dag verdient het zijn sporen met rasse schreden op het gebied van de prima wijnen die er vandaan komen.
De wijnmakers van Alvarez y Diez weten wel wat ze met de Verdejo aan moeten. Met de gedachte “klimaat, bodem en druiven ras maakt de wijn” maakt dit familiebedrijf sinds 1941 kraakheldere Castilla y Leon wijnen.
De wijnen van Conti Zecca komen uit de buurt van de stad Lecce, middenin de hak. Conti Zecca is hier een van de weinige familiebedrijven. De familie verhuisde in de 15e eeuw van Napels naar Puglia, en sindsdien maken ze wijn op dit domein.
Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijn. Werkzaam vanuit Verona geven de broers Maurizio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
Farnese Vini is een jong bedrijf dat in een paar jaar, dankzij een beleid dat telkens op zoek is naar de hoogste kwaliteit en marketing, is uitgegroeid tot een de toonaangevende exportbedrijven in Zuid-Italië met een productie van bijna 13 miljoen flessen.
Somontano ligt, zoals de naam reeds impliceert, aan de voet van de bergen. De Pyreneeën om precies te zijn, aan de Spaanse kant. Hier zijn Franse druiven welkom, vandaar dat je hier gewoon monocepage (ééndruifs) en bicepage (tweedruifs) wijnen mag maken van bijvoorbeeld de Elzasser Gewürztraminer (zwoel en kruidig) en de Bourgogne-druif Chardonnay (zacht en iets notig).
Frisse, Franse witte wijn met de geur van bloemen en fruit en een volle, evenwichtige smaak. Lekker als aperitief bij een hapje, maar ook heerlijk bij niet al te uitgesproken visgerechten.
Tussen Carcassonne en Toulouse zit wijngoed "Pierre Henri" van eigenaar Pierre Degrootte. Een flink deel is aangepland met Chardonnay-druiven en daarvan maakt hij deze sappige en fruitige wijn. Er wordt een schoolvoorbeeld Chardonnay gemaakt met herkenbare romige, volle smaak.
Geurige, droge witte wijn uit Spanje, met de geur van guave, citrus en specerijen. De smaak is fris, sappig en soepel. Heerlijk om te drinken als aperitief, maar ook lekker bij vis.