De rosé is een blend van drie druivenrassen; Grenache, Cinsault en Syrah. De druiven worden 's nachts geoogst om oxidatie te vermijden. Elke druivensoort wordt apart gevinificeerd en daarna wordt de blend bepaald.
De geschiedenis van Bodegas Lozano is in 1920 begonnen toen Juan Ramón Lozano besloot om wijn te gaan maken van de druiven uit zijn eigen wijngaard en deze wijnen ook te verkopen. Deze rosé wijn is gemaakt van Tempranillo.
Pierre Degroote, een geboren ondernemer, heeft Belgische roots. Momenteel bezit hij een 1000-tal ha over de hele wereld samen met een aantal domeinen in het zuiden van Frankrijk. De wijngaarden voor deze Syrah liggen tussen Carcassonne en Toulouse in de gemeente Pennautier.
Dit Domaine wordt gerund door de 10e generatie, de zusjes Camille en Audrey. De wijnen van dit kleine (48.000 flessen productie gemiddeld per jaar), maar o zo fijne Domaine, worden lovend beschreven in onder meer de Guide Hachette.
Franse rosé met de frisse, fruitige geur van aardbei en framboos. De sappige smaak combineert goed met frisse, zomerse salades, charcuterie en lichte pastagerechten.
Italiaanse rosé met een heerlijk fris en vol aroma. De smaak is pittig, droog en fruitig. Past uitstekend bij koude voorgerechten zoals gerookte vis, salades of carpaccio.
Intens fruitige, lichtzoete rosé met zoete fruittonen (framboos, meloen, perzik) en bloemige nuances in de geur. Toegankelijk, sappig en intens fruitig in smaak met milde zuren en een vriendelijke afdronk met subtiel zoetje.
De wijnen van Oude Kaap vinden hun oorsprong in de mooie Franschhoek Vallei, daar waar het steile Groot Drakenstijn-gebergte al sinds 1693 een zeer belangrijke factor is voor de productie van kwaliteitswijnen.
Franse rosé met een fruitig aroma van aardbei en framboos. De smaak is zacht, droog en soepel. Heerlijk als aperitief, bij salades of in combinatie met vis.
Spaanse Rueda-rosé in Provençaalse stijl, met een zalmkleurige tint en sappig en smeuïg van smaak.
Fijne alcoholvrije rosé. Lichtroze van kleur en geurend naar rijpe aardbei en framboos. De smaak is lekker sappig, soepel en met een verkwikkende frisheid. Heerlijk om zo te drinken of bij borrelhapjes en lichte voorgerechten.
De druiven worden voorzichtig geperst, zodat de most alleen bestaat uit sap dat vanzelf is vrijgekomen. De primaire aroma's worden zeer efficient onttrokken aan de schil. Dankzij dit proces blijven de aroma's behouden en geven de wijn een delicaat en fruitig aroma.
Deze mousserende, alcoholvrije rosé is aangenaam fruitig en milddroog van smaak. Gemaakt van 100% grenache druiven uit de Languedoc. Bij voorkeur gekoeld serveren, op zo’n 8°C.
Italiaanse rosé van montepulcianodruiven, met de geur van vers rood fruit. Vanwege de sappige smaak en volle structuur past deze wijn heel goed bij frisse voorgerechten en pasta met vis.
Franse droge rosé. Fris en fruitig van geur, met nuances van rijpe rode vruchten en milde kruiden. De volle, krachtige smaak is uitstekend te combineren met milde tot pittige gerechten, zowel koude schotels als van de grill.