Alle wijn en spijstips
Assortiment
Rollade is een fantastisch kerstgerecht. Runderrollade is wat magerder en mag nog een vulling hebben.
Varkensrollade is sappiger en vaak wat smakelijker. Wel is het soms nog een uitdaging om de rollade mooi gaar te krijgen zonder dat 'ie droog wordt. De oplossing is eenvoudig: leg de rollade na het aanbraden in de oven op 130 graden.
Doe er een kernthermometer in. Varkensrollade is goed op 65 graden, bij rundvlees rollade is er de keus tussen 55 (medium rare), 60 (medium) of 65 graden (medium well).
Laat de rollade nog 10 minuten onder folie rusten alvorens hem aan te snijden.
In die 10 minuten kan natuurlijk de fles ontkurkt worden!
Runderrollade met donkere pepersaus: www.oostendorpwijnen.nl/product/michel-gassier-costieres-de-nimes-nostre-pais-rood-2014
Runderrollade met klassieke rode wijnsaus: www.oostendorpwijnen.nl/product/chateau-sainte-barbe-bordeaux-2012
Varkensrollade met romige paddestoelensaus: www.oostendorpwijnen.nl/product/les-benedictins-limoux-chardonnay-2013
Varkensrollade met fris-kruidige paprikasaus: www.oostendorpwijnen.nl/product/collefrisio-montepulciano-dabruzzo-2014
Voordelen eigen account