Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent
Lekkere wijn recepten

Tartaar van gamba’s en groene mango

Ingrediënten:

  • 8 rauwe gamba’s
  • 3 groene asperges
  • 1 groene mango (of een gele niet-rijpe)
  • 2 takjes koriander
  • 2 takjes Thaise basilicum
  • 4 stengels citroengras
  • 1 kleine gele mango (rijp)
  • 1 eetlepel kurkuma (10 gram)
  • Sap van 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • Selderijzout

Bereiden

1. Snijdt de onderkant van de groene asperges. Maak dunne lamellen op de mandoline of met een mes. Zet ze even kort aan in 1 eetlepel olijfolie, samen met een in de lengte doormidden gesneden stengel citroengras en een doormidden gesneden teen knoflook.

2. Bak de gamba’s 3-4 minuten in 1 eetlepel olijfolie, samen met een in de lengte doormidden gesneden stengel citroengras.

3. Schil de groene mango en snijd ‘m in dunne lamellen op de mandoline of met een mes. Bewaar 8 mooie lamellen en snijd de rest in heel fijne dobbelsteentjes.

4. Pel de gamba’s en snijd ze eveneens in heel fijne dobbelsteentjes. Vermeng met de mango, de fijngehakte koriander en basilicum, 2 eetlepels olijfolie en selderijzout.

5. Schil de gele mango en snijd ‘m in blokjes. Vermeng met twee in de lengte doormidden gesneden stengels citroengras, de kurkuma, het citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Haal de puree door een zeef.

6. Schik de mango-kurkuma-coulis in het midden van het bord. Leg er een lamel mango op en schep daar twee lepels gambatartaar op. Bedek dit weer met een lamel mango en de asperges.

U kunt de Thaise basilicum eventueel vervangen door munt. Om het recept te versimpelen kunt u er ook voor kiezen de aspergelamellen rauw te serveren en de mango-coulis niet te zeven.

Bronvermelding: Een recept van restaurant Kitchen Galerie voor Château Mourgues du Grès
  Recept downloaden

Château Mourgues du Grès Costières de Nîmes Galets Dorés Blanc 2023

Aromatische, Franse droge witte wijn met geurnuances van meloen en abrikoos. De smaak is rond, zacht en aangenaam aanhoudend. Erg  lekker bij bij mediterrane visschotels of gevogelte.

91
James Suckling
2023
JamesSuckling.com: 91 punten

A fresh, vivid and textural blend of grenache blanc, roussanne and vermentino. Notes of fresh lemons, warm herbs and stones on the nose. Drink or hold.
91
Wine Anorak
2021
WineAnorak.com | Jamie Goode: 91 punten

This is bright and focused with lovely pear and citrus fruit, as well as some exotic apricot and pineapple in the background. Linear and pure with nice intensity.

12,40

Vanaf 12 flessen 11,37 per fles

Even geduld a.u.b.