Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent
Lekkere wijn recepten

Salade van gegrilde groenten

Ingrediënten

  • 3 rode ui, schoongemaakt en in dikke ringen van 2 cm
  • 2 kleine aubergines, in plakken van 1 cm
  • 2 kleine courgettes
  • 3 rode paprika's
  • 250 gram trostomaatjes
  • 50 ml zonnebloemolie (om de groenten mee in te wrijven)
  • versgemalen zwarte peper
  • grof zeezout
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt

voor de dressing:

  • 100 ml olijfolie
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 1 theelepel honing
  • ½ theelepel zout
  • 40 ml citroensap

Bereiding

  • Breng de barbecue op temperatuur. Leg als eerste de hele paprika's op het rooster vlak boven het vuur zo heet mogelijk. Eventueel mogen ze zelfs op de kolen in het vuur liggen. Blaker ze aan alle kanten tot ze zwart zijn. Haal ze van de barbecue en leg ze op een schaal en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Snijd de beide uiteinden van de courgettes. Snijd ze vervolgens in de lengte doormidden en elke helft weer in de lengte. Leg nu de vier delen courgette met de schil naar beneden op de snijplank en snijd het bovenste zachte deel van de courgette weg. Snijd de overgebleven courgettes in stukken van ongeveer 4 cm.
  • Wrijf de stukken courgette, de plakken aubergine en de ringen rode ui met de hand in met plantaardige olie. Rooster ze soort voor soort op de barbecue beetgaar. Controleer voortdurend dat ze niet aanbranden. De ui heeft meer tijd nodig dan de rest.
  • Leg de geroosterde groenten op een grote platte schaal en strooi er wat peper en zout over.
  • Leg de trossen tomaatjes op het rooster voor ongeveer 10 minuten.
  • Pel de paprika, door met de handen het zwarte vel eraf te wrijven. Snijd ze in stukken en verwijder de zaadjes.
  • Leg de paprika en de tomaatjes bij de andere groenten. Meng de ingrediënten voor de dressing en besprenkel hiermee de schaal met groenten.
  • Bestrooi met de parmezaanse kaas. Serveer direct. De salade is het lekkerst als de groenten nog lauwwarm zijn, maar ook gekoeld is hij heerlijk. Groenten die overblijven doen het later heel goed op een sandwich met kaas.

Wijn-spijs: Squinzano Rosso, Angelini
De Squinzano is redelijk complex, met veel smaak (laurier, drop, donker fruit), frisse zuren en een licht bitter in de afdronk. De kaas en de groenten hebben ook een bitter en dat heft elkaar mooi op. Wijn en gerecht worden beter van elkaars nabijheid! Daar speelt ook de frisse dressing een rol: de wijn wordt er nog iets vriendelijker van.

  Recept downloaden

Onze best verkochte witte wijn

Haut Marin Les Fossiles Gascogne
Topper

Haut Marin Les Fossiles Gascogne 2023

Onze populairste witte wijn Frisse en fruitige allemansvriend Goedkoopste van Nederland door eigen import Gratis verzending boven de 75 euro Een heerlijk frisse wijn uit de Cotes de Gascogne.

6,95

Vanaf 12 flessen 6,40 per fles

Steffen Grauburgunder ST52 Mosel

Weinhaus Gebr. Steffen werd in 1794 opgericht door de 'Steffen Schmitt' familie in Trittenheim, een dorpje in de Moezel valley, één van de beroemste wijnbouwgebieden in Europa. Na 1945 is er hard gewerkt door de broers Johann en Peter Steffen om het bedrijf uit te breiden.

7,20

12 flessenprijs, prijs per fles 6,60

Cantine Due Palme Squinzano Angelini 2020

Zuid-Italiaanse rode wijn met een volle, intensieve smaak en de geur van kaneel. Eventueel heel licht gekoeld prima geschikt voor koude winteravonden of bij de barbecue.

Perswijn
2018
Perswijn: 3,5 sterren

Kersen, likeur, peper, zoethout, zoetzuur, soepel, drop

8,85

Vanaf 12 flessen 8,15 per fles

Even geduld a.u.b.