Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent
Lekkere wijn recepten

Hazenpeper

Recept voor vier personen

Ingrediënten

  • 4 hazenbouten
  • 10 koffiebonen, gemalen of geplet
  • 1 eetl poeder van gedroogde paddenstoelen
  • 8 jeneverbessen, gekneusd
  • 1 eetl zwarte peper, gekneusd
  • 4 l kalfsbouillon
  • 300 ml rode wijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 100 g kruidkoek
  • 200 ml bietensap
  • mespuntje paddenstoelenpoeder
  • mespuntje instant koffiepoeder
  • 2 g zwartepeperkorrels
  • 2 g jeneverbes
  • 200 g yoghurt
  • 1 kg rode en gele biet
  • stukje rauwe rodekool, fijn gesneden
  • ½ appel, in fijne blokjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak een mengsel van de gemalen koffiebonen, het paddenstoelpoeder, de jeneverbessen en zwarte peper. Wrijf hiermee de hazenbouten in. Rooster ze 20 minuten in de oven.
  2. Stoof de bouten vervolgens gaar in de bouillon met de rode wijn, tijm en laurier. Pluk het vlees van de botten en kook het stoofvocht in.
  3. Bak de kruidkoek rul en vermeng met het stoofvocht.
  4. Kook het bietensap in tot 100 ml met de poeders en specerijen. Meng met de yoghurt.
  5. Pof de bieten op 180 °C in de oven en verwijder de schil. Snij de bietjes in blokjes.
  6. Bak het geplukte vlees krokant in de oven. Meng het met hazenjus.
  7. Giet wat bietenyoghurt op de borden. Leg de hazenpeper er met behulp van een steker op. Rangschik de bietjes, de rodekool en appel eromheen. Werk af met de hazenjus.

Wijn-spijs: Jean-Paul Brun, Terres Dorées, Moulin à Vent Les Thorins
De hazenpeper is hartig en vol van smaak; de rode kool en bietenyoghurt geven frisheid. De wijn heeft een intense, complexe geur met in de smaak rijp rood fruit, zachte tannine en fijne zuren. De wijn heeft niet hetzelfde smaakvolume als het rijke gerecht, maar is verfrissend zonder zelf om te vallen.

Bronvermelding: Gepubliceerd in Perswijn 1 | Jaargang 32 | Januari/februari 2019
  Recept downloaden

Jean-Paul Brun Terres Dorées Moulin à Vent Les Thorins 2020

Krachtige, iets houtgerijpte Beaujolais-cru van purist Jean-Paul Brun. Indrukwekkend om nu te drinken bij een verfijnde maaltijd, of van te genieten na ongeveer 3 tot 5 jaar flesrijping.

90
Vinous
2021
Vinous: 90 punten

The palate is medium-bodied with strict tannins. There’s no leafiness here. This is a "correct" Moulin-à-Vent that will benefit from a couple of years in bottle.
91
Vinous
2020
Vinous: 91 punten

The palate is medium-bodied with sappy black fruit and fine depth. There's a sweet core of blackberry and mulberry fruit with a touch of spice on the finish.
Perswijn
2019
Perswijn: 4,5 sterren

Bloemig, bosfruit, mooi fris en puur, slank, gesloten nog, tannine
97
Revue du Vin
2019
La Revue du Vin de France: 97 punten

Le moulin-à-vent Les Thorins 2019 se montre plus aromatique, avec de belles notes de chèvrefeuille, de petits fruits rouges, une bouche aromatique, riche et ouverte, aux tanins bien construits.

29,20

Vanaf 12 flessen 26,77 per fles

Even geduld a.u.b.