Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent
Lekkere wijn recepten

Groentelasagne

Bereidingstijd: ca. 2 uur

Aantal personen: 6

Ingrediënten:

  • 250 g koelverse lasagnebladen
  • 2 rode bieten vacuümverpakking, in dunne plakjes
  • 1 grote zoete aardappel geschild en in dunne plakjes
  • 1 grote pastinaak geschild en in dunne plakjes
  • 50 g (baby)spinazie
  • 200 g mozzarella in plakjes
  • 75 g parmezaan geraspt
  • 100 g hazelnoten zonder vlies
  • ½ basilicum ca. 10 g, alleen de blaadjes
  • aluminiumfolie

Voor de saus:

  • 250 g ricotta
  • 200 g verse roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 125 g geraspte oude kaas
  • 1 el chilivlokken
  • 2 takjes oregano alleen de blaadjes, fijngehakt
  • zout en peper
  • 1 tl gemalen nootmuskaat

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar en breng royaal op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
  2. Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje saus en verdeel er de rode biet over. Beleg met een laagje lasagnebladen en ⅓ van de saus. Verdeel er de zoete aardappel en de pastinaak over. Beleg weer met lasagnebladen en ⅓ van de saus. Verdeel de spinazieblaadjes overheen. Eindig met de rest van de saus, leg hierop de mozzarella en bestrooi met de parmezaan.
  3. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de lasagne 1 uur in de oven. Verwijder het folie, verhoog de temperatuur van de oven (elektrisch: 195°C / hetelucht: 175°C) en bak ca. 30 minuten verder.
  4. Laat de lasagne ca. 10 minuten afkoelen. Rooster intussen de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Laat iets afkoelen en hak de hazelnoten fijn. Garneer de lasagne met de hazelnoten en basilicumblaadjes.
Bronvermelding: Foodies Magazine
  Recept downloaden

Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano 2022

Zuid-Italiaanse elegantie in een fles, de Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano is een fluweelzachte rode wijn uit de zonovergoten regio Salento in Puglia. Deze wijn, gemaakt van de Negroamaro-druif, is de trots van het beroemde Cantine Due Palme en staat bekend om zijn soepele, rijke en zwoele smaak.

Hans van Soolingen

Zuid-Italiaanse elegantie in een fles!

"De Negroamaro del Salento Domiziano biedt een volle, zwoele smaak met tonen van rijp donker fruit en kruiden..." Lees meer

7,40

Vanaf 12 flessen 6,80 per fles

Even geduld a.u.b.