Assortiment
Hoofdgerecht: 4 personen Bereiding: ca. 25 minuten
Ingrediënten
Bereiden
Wijn-spijs: Collefrisio Montepulciano d’Abruzzo
Fonkelende, donkerrode wijn vol rijp fruit met milde, kruidige tonen van specerijen door de rijping in eikenhouten vat. De wijn is vol en stevig, maar blijft lekker zacht hangen. Hierdoor past hij bij veel verschillende gerechten. Van geroosterd vlees en stoofschotels tot romige, rijpe kaas. In combinatie met de worst en knapperig geroosterde rozemarijn wordt de wijn zachteren iets frisser. Dat vormt een lekkere tegenhanger van het vettige vlees. Bijzondere combinatie voor een feest-BBQ.
Merlot is vaak zacht, fruitig met een tikje stoere tannines. Deze van Pech Roc past in dat profiel: veel wijn, geen houtrijping met een kruidig-droppige afdronk.
Spaanse witte wijn, gemaakt van de chardonnaydruif. De geur van rijp geel fruit en de volle smaak maken van deze wijn een lekker aperitief. Ook prima bij koude voorgerechten, wit vlees en vis.
Gebruikte druiven: Tannat, Fer Servadou (Pinenc), Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc (Bouchy). De koppige en viriele Madiran bevat vooral de druif Tannat en is hierdoor erg tanninerijk met een groot bewaarpotentieel.
Volrode wijn uit Italië, met een krachtig en kruidig aroma. De smaak is zacht en fris en past heel goed bij gekruide pastagerechten of gegrild vlees van de barbecue.
Gebruikte druiven: Tannat, Fer Servadou (Pinenc), Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc (Bouchy). De koppige en viriele Madiran bevat vooral de druif Tannat en is hierdoor erg tanninerijk met een groot bewaarpotentieel.
Voordelen eigen account