Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent
Lekkere wijn recepten

Gepocheerde Sint Jacobsmosselen met warme komkommer en komkommerschuim

Ingrediënten

  • 16 middelgrote Sint Jacobsmosselen
  • 1 komkommer
  • 1 deciliter visfond
  • 1 eetlepel verjus (druivenazijn)
  • 2 deciliter beurre blanc-saus
  • 8 kersentomaatjes
  • 1 knoflookteentje
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 2 deciliter olijfolie
  • zout en versgemalen witte peper


Bereidingswijze

24 uur van te voren
Maak een kleine inkeping in de kruin van de tomaatjes. Blancheer de tomaatjes in kokend water, spoel direct koud. Verwijder de velletjes van de tomaat. Verwarm de basilicumolie samen met het geperste knoflookteentje tot 80°C. Doe hier de tomaatjes in. Laat deze gedurende 3 uren langzaam garen op dezelfde temperatuur. Dek af en zet in de koelkast. Haal de mosselen uit hun schelp en verwijder het oranje gedeelte. Spoel ze zorgvuldig en leg ze in een schaaltje afgedekt in de koelkast.

À la minute
Schil de komkommer, snijd hem doormidden en haal het zaad eruit. Snijd de ene helft in fijne slierten van ongeveer 10 centimeter, de andere helft pureert u met de zaadlijsten en een klein beetje visfond in de keukenblender. Giet de komkommerpuree bij de warme beurre blanc-saus en maak op smaak met zout en versgemalen witte peper.

Snijd de mosselen in de lengte doormidden en leg ze in de saus. Houd het geheel warm. Stoof de slierten komkommer met een klein beetje boter en wat verjus beetgaar. Verdeel dit over 4 diepe warme borden en leg de warme mosselen er op. Maak de saus luchtig met de staafmixer en giet dit over de mosselen. Garneer het geheel met de kersentomaatjes.

Wijn-spijs: Clos Marguerite Marlborough Sauvignon Blanc
Krachtig en zuiver aroma van een typische Sauvignon uit Nieuw-Zeeland met kruisbessen, wit fruit, passievrucht en guave, perzik en limoen. De smaak is friszuur, aromatisch en aanhoudend.

Bronvermelding: Koken als Kaatje met bijzondere recepten uit de keuken van restaurant Kaatje bij de Sluis - uitgeverij KunstMag, 2009
  Recept downloaden

Clos Marguerite Marlborough Sauvignon Blanc 2020

Droge witte wijn uit Nieuw-Zeeland, met een krachtig citrusaroma. De frisse smaak komt goed tot z'n recht bij een salade of gegrilde vis. Ook erg lekker als aperitief.

Perswijn
2019
Perswijn: 4,5 sterren

Tropisch fruit, mango, guave, passievrucht, vol, rond, sappig, zacht zuurtje
16,5
Jancis Robinson
2018
JancisRobinson.com: 16,5 punten

Ripe green fig and peapod aromas rather than the grassy style. That character on the palate too but dry tasting. Fresh and deep. Extremely pure fruit without unwanted sweetness.
Perswijn
2018
Perswijn: 4,5 sterren

Expressief, groene kruiden, tropisch fruit, lychee, vulling, sap, mooie zuren, elegantie, fris, levendig
89
Decanter
2018
Decanter: 89 punten

The oak is barely perceptible here. Rounded, supple and easy to enjoy, yet with a sense of purpose.

17,20

Vanaf 12 flessen 15,80 per fles

Even geduld a.u.b.