Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent
Lekkere wijn recepten

Gegrilde tarbot met botersaus, peterselie en amandelen

Bereidingstijd: ca. 30 min.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 ml witte wijn
  • 50 ml dragonazijn
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 50 ml slagroom
  • 150 g boter koud, in blokjes
  • zout en peper
  • 400-500 g tarbotfilet
  • 1 tl olijfolie
  • 50 g gerookte amandelen grof gehakt
  • 1 el peterselie gehakt

Bereiding:

  1. Breng in een pan de witte wijn met de dragonazijn en de sjalot aan de kook. Kook op matig vuur in tot de helft. Voeg de slagroom toe en breng aan de kook. Neem van het vuur en klop er geleidelijk de koude boter doorheen tot de saus mooi gebonden is. Breng op smaak met zout en peper. Houd de saus op een warme plek apart maar laat hem niet meer koken. Verdeel de tarbot in 4 gelijke porties.
  2. Verhit een grillpan tot hij heel heet is. Dep de vis goed droog met keukenpapier en wrijf hem in met een klein beetje olijfolie. Gril de vis 2-3 minuten in de grillpan tot hij makkelijk loslaat. Draai voorzichtig om en gril nog 1-2 minuten, afhankelijk van de dikte van de filet. Als je met een dunne mespunt in de vis prikt moet hij er zonder weerstand weer uitkomen. Voel voorzichtig op je lip of de mespunt warm of koud aanvoelt. Als hij niet meer koud aanvoelt is de vis goed.
  3. Neem de gegrilde tarbot uit de grillpan. Schep er de nog warme saus over en bestrooi met de gerookte amandelen en de peterselie. Serveer direct.

Per portie: ca. 536 kcal
29 g eiwit | 45 g vet | 3 g koolhydraten

Bronvermelding: Foodies Magazine
  Recept downloaden

Di Lenardo Vineyards Venezia Giulia Father's Eyes Chardonnay 2024

 

Prijswinnende Italiaanse witte wijn! De Father's Eyes Chardonnay van Di Lenardo Vineyards is een indrukwekkende en luxueuze witte wijn die de rijke traditie van de Friuli-regio weerspiegelt.

Marcel Driesse

Een must-try voor iedereen die van volle, boterachtige wijnen houdt!

"De Father’s Eyes Chardonnay van Di Lenardo is een must-try voor iedereen die van volle, boterachtige wijnen houdt..." Lees meer

90
James Suckling
2022
JamesSuckling.com: 90 punten

This is rich and layered with baked apples, ripe pineapple, grilled herbs and spices on offer. Hints of caramel and walnuts, too. Full-bodied with a density and creaminess.

15,30

Vanaf 12 flessen 14,03 per fles

Even geduld a.u.b.