Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent
Lekkere wijn recepten

Tussengerecht: Gamba’s - Tom Kha - Pompoen

Gamba's

  • 12 gamba’s

Maak de gamba schoon, verwijder de schil en het darmkanaal.

Tom-kha saus

  • 400 ml kokosmelk
  • 50 gr laos geschild, fijngehakt
  • 2 stengels sereh schoongemaakt, fijngehakt
  • 10 korianderzaadjes
  • 10 limoenblaadjes
  • 25 gr ui fijngesnipperd
  • 100 ml sushi-azijn
  • zout

Breng de kokosmelk aan de kook. Voeg de laos, sereh, korianderzaadjes, limoenblaadjes, ui en sushi-azijn toe. Neem van het vuur en laat de smaken 1 uur intrekken.

Mix de saus kort met de staafmixer om de aroma’s vrij te laten komen en giet hem vervolgens door een zeef. Breng op smaak met wat zout.

Pompoenpuree

  • ¼ flespompoen, geschild, pitten verwijderd, in grove stukken
  • 100 gr gemberwortel, geschild, grof gehakt
  • zout
  • 100 ml vers sinaasappelsap

Doe de grove stukken pompoen in een vacuümzak samen met de gember en zout naar smaak. Maak de zak dicht en kook de pompoenstukken gaar op 85 graden in een sous-videapparaat. Heb je geen sous-videapparaat? Je kunt de pompoen ook samen met de gember en zout in een pan water koken. Doe de ingrediënten uit de zak in een blender samen met het sinaasappelsap en maal tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en druk het vervolgens door een zeef boven een kom.

Gemarineerde pompoen

  • 1 flespompoen, geschild, in de breedte gehalveerd, pitten verwijderd
  • sushi-azijn
  • korianderolie

Schaaf de pompoen in heel dunne plakken (a 3 mm) - het liefst met een snijmachine of mandoline. Steek met behulp van een ronde uitsteekvorm kleine rondjes uit de pompoen en marineer ze met een scheutje sushi-azijn en wat korianderolie naar smaak.

Om te dresseren

  • vellen krokante nori, verse limoenrasp
Bronvermelding: Martin Kruithof, De Lindenhof (**) Giethoorn
  Recept downloaden

Domaine La Soufrandise Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes 2022

Franse droge witte wijn, met de geur van rijp geel fruit, boter en eikenhout. De volle smaak combineert heel goed met vis en fijn kalfs- of varkensvlees met volle saus. Ook lekker om zo te drinken.

16,5
Perswijn
2021
Perswijn: 16,5 punten

Geconcentreerd, rijp geel fruit, toast, compact, vol en rond, genoeg zuren, rijk maar fris

26,80

Vanaf 12 flessen 24,60 per fles

Even geduld a.u.b.