Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent

Creme van gepofte peen met komijn

Ingrediënten:

  • 2 bossen peen
  • 0,8 liter kippenbouillon
  • 1 theelepel Ras-el-Hanout (Marokkaanse winkel)
  • 40 gram zonnebloemolie
  • 1,5 theelepel komijnzaadjes
  • Sherry-azijn

Crumble:

  • 100 gram bloem
  • 25 gram suiker
  • 40 gram boter
  • 1 theelepel gehakte komijnzaadjes
  • Zout

Ochtend

  • Schil de peen en pof 45 minuten afgedekt met aluminiumfolie op 190 °C
  • Blender samen met de bouillon, zeef en maak op smaak met zout, azijn en Ras-el- Hanout
  • Meng alle ingrediënten voor de crumble samen tot grote kruimels en bak 30 minuten op 160 °C
  • Meng de olie en komijn

Net voor het eten

  • Warm de soep op en serveer in warme borden met de komijncrumble er los bij
  • Besprenkel met iets azijn en de komijnolie
Bronvermelding: PTMD The style magazine - door Robért Verweij - Voorjaar 2012
  Recept downloaden

Zachte ronde doordrink rosé

Cielo Blush Rosé

Deze blush rosé van Cielo krijgt zijn aantrekkelijke kleur van de roze/licht paarse pinot grigio druif. De druiven worden zacht geperst en de vergisting vind koud plaats om de fruitige aroma's te behouden.

6,30

Vanaf 12 flessen 5,80 per fles

Even geduld a.u.b.