Assortiment
Ingrediënten voor 4 personen:
Extra: keukenmachine, met plasticfolie bekleed vierkant bord
Bereiding
Mix de biscuitjes en de boter enkele sec in de keukenmachine op hoge snelheid. Verdeel over een bord. Verwarm de slagroom. Doe de chocolade in een andere pan en giet al roerend de warme slagroom erbij. Roer tot een egale massa.
Voeg ¾ van de pistachenoten toe. Roer goed door en giet op het bord. Verdeel de rest van de pistachenoten erover. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
Variatie 1
Gebruik walnoten, hazelnoten, pijnboompitten of gedroogde vruchten ipv pistachenoten.
Variatie 2
Vervang de chocoladebiscuitjes door een restje huisgemaakte chocoladetaart.
Fraaie port met een robijnrode kleur en de geur van rijp donker fruit. De smaak is krachtig, pittig en mildzoet. Heerlijk als aperitief maar ook erg lekker in combinatie met stokbrood en kaas.
Voordelen eigen account