Assortiment
Ingrediënten (voor 4 personen):
4 hertenbiefstukken
Roomboter
Gemengde paddenstoelen
Haricots verts
Ontbijtspek
Aardappelgarnituur
340 gram cranberry’s
60 gram suiker
Aardappelgarnituur
Bereiding:
Breng de suiker met 80 gram water aan de kook, voeg de cranberry’s toe. Laat 10 minuten zachtjes koken, serveer de compote koud of warm.
Kook de haricots verts beetgaar in ruim zout water, spoel direct goed koud. Dep droog en wikkel om iedere 6 bonen een plakje spek. Snijd zo nodig bij.
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen en bestrooi met zout. Bak ze op een middelhoog vuur bruin in lichtbruin geworden roomboter.
Bestrooi met peper, laat 10-20 minuten rusten op een warme plek.
Bak de paddenstoelen op hoog vuur in de vleespan, maak op smaak met zout. Verwarm de biefstuk en haricots verts 5 minuten in de oven van 180 °C.
Serveer met de compote en aardappelgarnituur naar keuze.
Wijn-spijs tip:
Cantine Due Palme Salento Tenuta Albrizzi
Soepele Spaanse rode wijn met de geur van vers rood fruit en een toegankelijke smaak. Lichtjes gekoeld prima bij koude schotels en niet al te kruidige gerechten.
Zuid-Italië in een fles, dat is misschien wel de beste omschrijving van de Domiziano, het visitekaartje van het geliefde Puglia-domein Cantine Due Palme. Niet voor niets is deze heerlijk zwoele rode Italiaan al jaren onze bestverkochte rode huiswijn.
Dieprode wijn uit Zuid-Italië, met het aroma van gestoofd fruit en nieuw eikenhout. Prima wijn om zo te drinken. Maar de volle, zachte smaak combineert ook goed met gekruide schotels, pizza of barbecuegerechten.
Voordelen eigen account