Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent

Salade van rauwe asperges met Olde Remeker

Ingrediënten:

400 gram superverse asperges
1/3 zuurdesembrood
4 el Zonnebloemolie
1 tl Sesamolie
100 gram Olde Remeker
1 bakje tuinkers

Bereiding:

Was en schil de asperges, verwijder het uiteinde.
Schaaf ze met de dunschiller helemaal tot lange linten.
Marineer 10 minuten in de vinaigrette.
Dep iets droog met papier.

Snijd het brood tot dunne plakken.
Steek er kleine rondjes uit.
Meng de zonnebloemolie en sesamolie, sprenkel op het brood.
Bak 10 minuten op 180 °C.

Dresseer de asperges met een vleesvork op het bord.
Verdeel de crostini's over het bord, net als dunne krullen Olde Remeker.
Garneer met tuinkers.

Ingrediënten Vinaigrette:
20 gram Sauternes-azijn
60 gram zonnebloemolie
1/5 Granny Smith
8 gram gladde mosterd
2 gram honing

Bereiding Vinaigrette

Blender alle ingrediënten met de staafmixer.
Proef en maak af op smaak met zout.

Even geduld a.u.b.