Assortiment
Hoofdgerecht - 4 personen - 40 minuten
Ingrediënten:
Bereiding:
Verwarm de bouillon tot net onder het kookpunt.
Snijd de ui, knoflook, chorizo en paprika’s in heel kleine blokjes. Smelt de boter in een brede pan en bak hierin de ui, knoflook, chorizo en bleekselderij 5 minuten.
Bak de rijst 1 minuut mee, blus dan af met de wijn. Voeg nu de blokjes paprika toe. Voeg onder voortduren roeren gedurende 20 à 25 minuten steeds wat bouillon toe. De rijst mag telkens een klein beetje aanbakken op de bodem voor de smaak.
Voeg de room toe en maak op smaak met peper en zout. Rasp de Grana Padano en hak de peterselie. Verdeel de risotto over 4 warme diepe borden en besprenkel met de kaas en peterselie. Serveer direct.
Serveertip: snijd het kapje van vier oranje paprika’s en zet de paprika’s 10 minuten in de oven op 120 °C. Je kunt dan de risotto in de paprika’s serveren!
Wijntip:
Een sappige en frisse Verdicchio of Soave uit Italië.
Per persoon: 2080 kJ/ 495 kcal, 15 g eiwit, 22 g vet waarvan 12 g verzadigd, 56 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel
Voordelen eigen account