Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent

Gevulde paprika’s met mozzarella

Voorgerecht - 4 personen - 45 minuten

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 el tomatenpuree
  • 4 oranje paprika’s
  • 2 ansjovisfilets uit blik
  • 16 blaadjes basilicum + 4 topjes
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 40 g boter
  • 100 g paneermeel
  • 1 ei
  • 6 el Grana Padano, geraspt

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Fruit in een koekenpan de ui en knoflook in de olie, voeg na 3 minuten de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten mee. Snijd ondertussen de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Laat de steel eraan.

Hak de ansjovis fijn en de basilicum grof. Snijd de mozzarella in dobbelsteentjes van een halve centimeter. Meng het tomatenpureemengsel met de boter, paneermeel, ei, de helft van de Grana Padano, mozzarella, ansjovis en basilicum. Breng op smaak met peper en zout. Vul hiermee de paprika’s en leg ze in een ovenschaal. Bak ze circa 25 à 30 minuten tot ze goudbruin zijn.

Bestrooi met de overgebleven Grana Padano en wat olie.

Garneer met de topjes basilicum en serveer direct.

Wijntip:

Een milde Pinot Grigio uit Noord-Italië.

Per persoon: 2225 kJ/ 530 kcal, 26 g eiwit, 34 g vet waarvan 18 g verzadigd, 28 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel

 

Even geduld a.u.b.