Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent

Mosselen “Extremadura”

Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten

Ingrediënten:

  • 2 afbakbroden
  • 4 kg mosselen
  • 3 tenen knoflook
  • 100 g chorizo
  • 1 grote prei
  • 4 el olijfolie
  • 4 pommodori tomaten
  • 2 glazen Spaanse rosé
  • 10 takjes dragon
  • 1 citroen

Bereiding:

Bak het stokbrood af in de oven.

Spoel de mosselen goed af met koud water en verwijder beschadigde exemplaren.

Hak de knoflook en snijd de chorizo in dunne reepjes.

Verwijder het meeste groen van de prei en het buitenste vel. Snijd in ringen en spoel zo nodig schoon onder de kraan. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder het vruchtvlees en snijd vervolgens in kleine blokjes.

Bak de knoflook, prei en chorizo aan in de olijfolie in een grote kookpan op matig vuur. Voeg de mosselen toe, zet het vuur hoog en doe het deksel op de pan. Wacht 2 minuten tot de onderkant van de pan weer goed heet is. Voeg de rosé toe en doe het deksel er weer op zodat de stoom in de pan blijft. Voeg na 3 minuten snel de tomatenblokjes toe en schud de pan voorzichtig met het deksel er weer op. Stoom de mosselen nogmaals 3 minuten.

Haal de takjes van de dragon en hak deze grof. Pers de citroen. Besprenkel de mosselen in de pan met de dragon en het citroensap. Serveer ze in de pan met het stokbrood erbij om te dopen.

Kooktip: als je geen pan hebt die groot genoeg is, doe het dan in 2 keer.

Wijntip:

Een stevige Spaanse rosé met frisse tonen.

Per persoon: 3570 kJ/ 850 kcal, 58 g eiwit, 29 g vet waarvan 8 g verzadigd, 78 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

Menusuggesties
Voor: plakjes rauwe ham en wat olijfjes

Na: volle yoghurt met verse kersen, aardbeien en honing

Even geduld a.u.b.