Assortiment
Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten
Ingrediënten:
4 biefstukken
200 gram brie 60+
2 eetlepels bloem
2 eieren
3 eetlepels paneermeel
2 el roomboter
6 el zonnebloemolie
1250 gram spinazie
1 teen knoflook, gehakt
2 eetlepels verse dragon, gehakt
4 eetlepels geroosterde amandelen
Bereiding:
Laat het vlees minstens een half uur op kamertemperatuur komen buiten de koelkast. Snijd de brie in 4 gelijkmatige stukken, vorm ze zo nodig wat bij. Doe in 3 diepe borden achtereenvolgens de bloem, de losgeklopte eieren en paneermeel. Haal de brie door alle borden en leg de gepaneerde brie 10 minuten in de vriezer. Bestrooi het vlees met wat zout. Laat de boter in een zware koekenpan op hoog vuur lichtbruin worden en zet hierna het vuur iets lager. Bak de biefstukken (voor medium) circa 3 minuten per kant. Haal het vlees uit de pan en laat 5 minuten rusten op een bord onder aluminiumfolie. Bak de brie in een koekenpan goudbruin in 4 el olie. Stoof de spinazie circa 5 minuten in 2 el olie met de knoflook en dragon, maak op smaak met zout. Hak de amandelen grof. Serveer de kaas op de biefstuk, besprenkel met de amandelen. Lekker met gekookte aardappelen.
Wijntip:
Een stevige rode Côtes du Rhône
Menusuggestie
Voorgerecht: gerookte zalm met dillemayonaise en gemarineerde komkommer
Nagerecht: aardbeien met verse munt en poedersuiker
Per persoon: 2875 kJ/ 685 kcal, 50 g eiwit, 48 g vet waarvan 18 g verzadigd, 10 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel
Voordelen eigen account