Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent

Broodtaart met salami en kaviaar van Chiazaad

Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten koken + 20 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl suiker
  • 2 el chiazaad
  • 5 el olijfolie
  • 500 gram Toscaanse roerbakgroenten
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • 3 salamini worstjes van 25 gram
  • 7 el ketchup
  • 3 el gedroogde oregano
  • 6 sneetjes lichtbruin brood
  • 200 g Old Amsterdam, geraspt
  • 3 eieren
  • 180 ml slagroom
  • lage taartvorm van circa 27 cm

Bereiding:

Doe de azijn en suiker met 8 eetlepels water en iets zout in een steelpannetje en verwarm kort op  hoog vuur zodat de suiker oplost. Voeg het chiazaad toe en laat op een koude plek afkoelen, zodat het de structuur van kaviaar krijgt. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de taartvorm in met 2 eetlepels olijfolie. Bak de groenten op hoog vuur in 3 eetlepels olijfolie met 2 tenen knoflook en wat zout. Snijd de worstjes in heel dunne plakjes. Meng de ketchup, oregano en de overgebleven knoflook, smeer hiermee de boterhammen in. Snijd ze in vier kwarten en beleg de taartvorm hiermee dakpansgewijs. Bestrooi met 100 gram kaas en vervolgens de groenten. Strooi de worst erover en leg er wat plastic folie over. Druk de vulling stevig plat en verwijder het folie. Meng de eieren met de slagroom, 50 gram kaas, zout en peper. Verdeel dit mengsel over de groenten. Bestrooi met de laatste 50 gram kaas en bak 20 à 25 minuten tot de taart gaar en goudbruin is. Snijd in acht punten en serveer met de kaviaar bovenop. Lekker met een salade van rucola met zongedroogde tomaatjes.

Wijntip:

Een fruitige, milde rosé uit Italië.

Menusuggestie
Voorgerecht: bruschetta met gehakte tomaat en basilicum
Nagerecht: cappuccinomousse

Per persoon: 3445 kJ/ 820 kcal, 30 g eiwit, 58 g vet waarvan 27 g verzadigd, 41 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel

Even geduld a.u.b.