Assortiment
Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten koken + 20 minuten oventijd
Ingrediënten:
Bereiding:
Doe de azijn en suiker met 8 eetlepels water en iets zout in een steelpannetje en verwarm kort op hoog vuur zodat de suiker oplost. Voeg het chiazaad toe en laat op een koude plek afkoelen, zodat het de structuur van kaviaar krijgt. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de taartvorm in met 2 eetlepels olijfolie. Bak de groenten op hoog vuur in 3 eetlepels olijfolie met 2 tenen knoflook en wat zout. Snijd de worstjes in heel dunne plakjes. Meng de ketchup, oregano en de overgebleven knoflook, smeer hiermee de boterhammen in. Snijd ze in vier kwarten en beleg de taartvorm hiermee dakpansgewijs. Bestrooi met 100 gram kaas en vervolgens de groenten. Strooi de worst erover en leg er wat plastic folie over. Druk de vulling stevig plat en verwijder het folie. Meng de eieren met de slagroom, 50 gram kaas, zout en peper. Verdeel dit mengsel over de groenten. Bestrooi met de laatste 50 gram kaas en bak 20 à 25 minuten tot de taart gaar en goudbruin is. Snijd in acht punten en serveer met de kaviaar bovenop. Lekker met een salade van rucola met zongedroogde tomaatjes.
Wijntip:
Een fruitige, milde rosé uit Italië.
Menusuggestie
Voorgerecht: bruschetta met gehakte tomaat en basilicum
Nagerecht: cappuccinomousse
Per persoon: 3445 kJ/ 820 kcal, 30 g eiwit, 58 g vet waarvan 27 g verzadigd, 41 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel
Voordelen eigen account