Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent

Tex Mex kip met spek-aardappeltjes en rode salade

Hoofdgerecht - 4 personen - 15 minuten koken + 30 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 4 kipbraadsticks naturel
  • 5 el zonnebloemolie
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el chilipoeder
  • 3 tenen knoflook, gepeld
  • 450 g voorgekookte aardappelpartjes in de schil
  • 100 g spekreepjes
  • 1 rode ui, geschild
  • 6 trostomaten
  • 2 el rode jalapenõpepers (pot)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kip in een ovenschaal en bestrooi met zout, 3 eetlepels olie, koriander, komijn en chilipoeder. Pers 2 tenen knoflook er overheen en masseer de kip met de kruiden. Braad de braadsticks in de oven in 30 à 40 minuten gaar. Pers de laatste knoflookteen in een ovenschaal. Doe hier de aardappels, spek en 2 eetlepels olie bij. Breng op smaak met zout en meng goed door. Bak 20 à 25 minuten in dezelfde oven, schep ze na 10 minuten even om. Snijd de ui in dunne halve ringen en bestrooi ruim met zout. Laat 15 minuten staan en spoel dan goed af onder de kraan. Snijd de tomaten in plakken en bestrooi met peper en zout. Hak de jalapenõpepers grof. Maak een salade van de tomaten, pepers en rode ui.

Wijntip:

Een volle Chardonnay met veel smaak uit Brazilië.

Menusuggestie
Voorgerecht: pittige garnalen met koriander en limoen
Nagerecht: pecannotentaart

Per persoon: 1955 kJ/ 465 kcal, 33 g eiwit, 25 g vet waarvan 6 g verzadigd, 27 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

Even geduld a.u.b.