Assortiment
Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten
Ingrediënten:
Bereiding:
Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook. Snijd de botjes uit de karbonades en snijd het vlees in dunne reepjes van circa 4 cm lang. Bestrooi het vlees met zout. Verhit een koekenpan en voeg 2 eetlepels olie toe. Bak het vlees in de hete olie, voeg na 3 minuten 2,5 teen knoflook en de ui toe. Zet het vuur lager als het vlees en de uien gaar zijn. Kook de spaghetti in het water beetgaar zoals aangegeven op de verpakking. Pluk de blaadjes van de oregano, snijd de tomaatjes in de lengte doormidden. Voeg de oregano, tomaten en wijn toe aan het vlees en laat op hoog vuur wat inkoken. Snijd de peultjes, paprika en radijs tot luciferdikte in reepjes. Meng de groenten met 2 el olijfolie, azijn en de rest van de knoflook, maak op smaak met zout. Giet de spaghetti af doe het direct bij het vlees. Meng goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Serveer de pasta in warme diepe borden, schenk er eventueel nog wat olijfolie over, serveer de salade apart.
Wijntip:
Een stevige Chianti of Montepulciano D'abruzzo met voldoende frisheid
Menusuggestie
Voorgerecht: buffelmozzarella met rucola en gedroogde ham
Nagerecht: frambozentiramisu
Per persoon: 3845 kJ/ 915 kcal, 46 g eiwit, 41 g vet waarvan 10 g verzadigd, 82 g koolhydraten en 13 g voedingsvezel
Voordelen eigen account