Assortiment
Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten
Ingrediënten:
Bereiding:
Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook. Zet de oven op 70 °C en zet er vijf borden in. Pers de limoen uit. Meng de sojasaus, honing en de helft van het limoensap in een kom. Marineer de zalm hier 5 minuten in. Kook de witte rijst in het water zoals aangegeven op de verpakking. Verhit een wok op hoog vuur, laat de helft van de olie hierin heet worden en bak de paprika 2 minuten. Voeg de taugé toe en bak nog circa 3 minuten. Leg de groenten op een warm bord uit de oven en zet het terug in de oven. Haal een stuk keukenpapier door de wok en bak de zalm circa 5 minuten in de resterende olie. Doe ondertussen de Japanse mix in een doek en sla er een paar keer op met een steelpan. Hak de koriander grof. Serveer de rijst in een diep bord met daarop de groenten en zalm. Besprenkel met de koriander, de rest van het limoensap en Japanse mix.
Wijntip:
Een frisse Sauvigon Blanc uit Chili of Zuid-Afrika.
Menusuggestie
Voorgerecht: dungesneden rauwe tonijn met wasabi en sojasaus
Nagerecht: salade van kiwi, sinaasappel en verse gember
Per persoon: 3215 kJ/ 765 kcal, 33 g eiwit, 25 g vet waarvan 5 g verzadigd, 99 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel
Voordelen eigen account