Assortiment
Hoofdgerecht - 2 à 3 personen - 15 minuten koken + 10 minuten in de oven
Ingrediënten:
300 g extra mager rundergehakt
1 el olijfolie
2 tenen knoflook, geschild
1 el gedroogde oregano
1 Tante Fanny pizzakit (400 g deeg en 200 g saus)
2 ansjovisfilets uit blik
2 el zwarte olijvenringetjes
1 el kappertjes
1 rode paprika
125 g buffelmozzarella
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220° C met een ovenplaat erin.
Verwarm een koekenpan op het hoogste vuur. Bak het gehakt 3 à 5 minuten aan met de olie zodat alle vloeistof verdampt. Zet het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.
Hak ondertussen de knoflook fijn, meng de helft ervan met de oregano en pizzasaus. Hak de ansjovis en meng met het gehakt en de andere helft van de knoflook. Laat de olijven en kappertjes samen uitlekken. Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes.
Rol het pizzadeeg uit met behulp van het meegerolde bakpapier. Bestrijk het deeg met de saus, laat 1 cm van de rand vrij. Pluk de mozzarella in stukjes en verdeel over de pizza. Verdeel het gehakt over de pizza en besprenkel met de paprika, olijven en kappertjes.
Haal de hete ovenplaat uit de oven en leg ondersteboven op een hittevaste ondergrond. Leg pizza inclusief bakpapier op de plaat. Bak 10 à 12 minuten in de oven tot de onderkant begint te kleuren.
Wijn spijs tip:
Frisse rode wijn van de Sangiovese druif zoals Chianti of Vino Nobile Di Montepulciano.
Per persoon: 2165 kJ/ 515 kcal, 30 g eiwit, 19 g vet waarvan 8 g verzadigd, 54 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel
(noot: de voedingswaarden zijn berekend voor 3 personen)
Menusuggestie:
Voor: stracciatella: bouillon met ei
Na: chocolademousse met saus van espresso
Deze Pierre Henri uit de Pays d'Oc is een zachte volle wijn van 100% Merlot. De wijngaarden situeren zich tussen Carcassonne en Toulouse in de gemeente Pennautier. Het Canal du Midi stroomt tussen de wijngaarden door.
Zuid-Italiaanse elegantie in een fles, de Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano is een fluweelzachte rode wijn uit de zonovergoten regio Salento in Puglia. Deze wijn, gemaakt van de Negroamaro-druif, is de trots van het beroemde Cantine Due Palme en staat bekend om zijn soepele, rijke en zwoele smaak.
Zuid-Italiaanse elegantie in een fles!
"De Negroamaro del Salento Domiziano biedt een volle, zwoele smaak met tonen van rijp donker fruit en kruiden..." Lees meer
Voordelen eigen account