Assortiment
Lunchgerecht - 4 personen - 20 minuten koken + 15 minuten in de oven
Ingrediënten:
1 kleine flespompoen
2 el sherry azijn
10 el olijfolie
8 dikke plakken batard pompadour
125 gram zachte geitenkaas
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de pompoen, snijd in vierkante blokjes van ½ cm en doe in een ovenschaal. Besprenkel met zout, de azijn en 2 eetlepels olie. Bak de pompoen circa 15 minuten in de oven tot de blokjes beetgaar zijn, roer af en toe door.
Besprenkel de plakken brood met 1 eetlepel olie per stuk en snijd de geitenkaas in blokjes. Rooster na de pompoen het brood circa 4 minuten in de oven tot het krokant is.
Verdeel de pompoen op het brood en leg de geitenkaas erop. Laat de kaas nog even smelten in de oven.
Serveer met een frisse groene salade.
Wijn spijs tip:
Een frisse witte wijn van Sauvignon Blanc uit Chili
Per persoon: 2375 kJ/ 565 kcal, 14 g eiwit, 40 g vet waarvan 10 g verzadigd, 34 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel
Menusuggestie:
Voor: Mexicaanse tortilla-salade
Na: mousse van mango met lemon curd
Frisse, Franse witte wijn met de geur van bloemen en fruit en een volle, evenwichtige smaak. Lekker als aperitief bij een hapje, maar ook heerlijk bij niet al te uitgesproken visgerechten.
Passievrucht, verse ananas, groene banaan. Hm! Volle aanzet, weer een berg fruit, meloen, limoen in de finale.
Voordelen eigen account