Assortiment
Voorgerecht - 4 personen - 20 minuten
Ingrediënten:
2 varkenshazen
1 afbakbrood naar keuze
3 el olijfolie
1 blikje tonijn (185 gr), uitgelekt
6 el mayonaise
1 el citroensap
2 el kappertjes
24 blaadjes rucola
Bereiding:
Laat het vlees een half uur op temperatuur komen buiten de koeling en verwarm de oven voor op 210 graden. Bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bestrooi ondertussen de varkenshazen met zout en verwarm een koekenpan op matig vuur.
Bak het vlees in 2 eetlepels olijfolie circa 10 minuten rosé zonder al te veel te laten kleuren. Zet het vuur uit en laat het vlees onder aluminiumfolie of een deksel nog wat doorgaren en afkoelen tot kamertemperatuur.
Mix de tonijn met de mayonaise en citroensap tot een gladde saus met een blender of staafmixer. Verdun eventueel met een drupje water en breng op smaak met zout en witte peper.
Snijd het vlees in plakken van maximaal een halve centimeter dik en verdeel dakpansgewijs over 4 borden. Verdeel met een lepel de tonijnmayonaise erover en besprenkel met kappertjes. Maak de rucola aan met een eetlepel olijfolie, peper en zout. Garneer het bord met de rucola en serveer met het vers gebakken brood.
Wijn spijs tip:
Een droge, zachte wijn met weinig zuren zoals Soave of Orvieto.
Per persoon: 2520 kJ/ 600 kcal, 47 g eiwit, 32 g vet waarvan 4 g verzadigd, 30 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel
Menusuggestie:
Hoofd: scaloppina al marsala (kalfsschnitzel in Marsala-saus)
Na: semifreddo van Hollandse peren
Geurige witte wijn uit Italië, met een fruitig aroma van appel en perzik. De volle, droge smaak past goed bij pasta met paddenstoelen of vis. Ook erg lekker bij gevogelte.
Voordelen eigen account