Assortiment
Hoofdgerecht - 4 personen - 10 minuten koken + circa 30 minuten marineren
Ingrediënten:
3 el sojasaus
1 tl verse gember, geraspt
2 el honing
1 limoen
350 g zalmfilet
2 el zonnebloemolie
Bereiding:
Meng de sojasaus, gember en honing met 1 eetlepel limoensap. Snijd de zalmfilet in gelijke stukken van 2 bij 4 cm en meng voorzichtig met de marinade. Zet afgedekt 15 tot 60 minuten op een koele plek.
Verwarm een koekenpan op hoog vuur en zet dan het vuur iets lager. Bak de zalm om-en-om in de olie, keer ze eenmaal. Bestrooi met iets zout.
Lekker met noedels, ringetjes bosui en sugar snaps!
Wijn spijs tip:
Een frisse, milde witte wijn van Chenin Blanc uit Zuid-Afrika.
Per persoon: 1155 kJ/ 275 kcal, 19 g eiwit, 17 g vet waarvan 3 g verzadigd, 11 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel
Menusuggestie:
Voor: komkommersalade met knoflook, rode peper en rijstazijn
Na: gebakken banaan met rijstepap
Geurige witte wijn uit Italië, met een fruitig aroma van appel en perzik. De volle, droge smaak past goed bij pasta met paddenstoelen of vis. Ook erg lekker bij gevogelte.
Voordelen eigen account