Assortiment
Hoofdgerecht - 4 personen -20 minuten
Ingrediënten:
500 g boerenscharrel kipfiletblokjes
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, gehakt
3 el zonnebloemolie
1 tl mosterd
½ tl sambal
5 tl kerrie
2 tl verse gember, geraspt
1 tl komijnzaad
2 el ketjap
1 el suiker
400 ml kokosmelk
Bereiding:
Laat de kip buiten de koeling op temperatuur komen en verhit een hapjespan of wok op hoog vuur. Fruit de ui met de knoflook 2 à 3 minuten in de olie.
Voeg de mosterd, sambal, 4 tl kerrie, gember, komijn, ketjap en suiker toe. Verhit 30 secondenop hoog vuur, voeg dan de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 1 minuten doorkoken.
Bestrooi de kip met zout en de laatste theelepel kerrie, roer de kip door de saus. Zet direct het vuur lager en laat de kip in 10 minuten zachtjes gaar sudderen. Proef de kerrie en maak af op smaak, check het grootste stukje kip om te kijken of de kip gaar is.
Serveer in diepe borden met witte rijst.
Wijn-spijs tip:
Een kruidige Pinot Gris uit de Elzas of Gewurztraminer uit Australië.
Per persoon: 1745 kJ/ 415 kcal, 30 g eiwit, 27 g vet waarvan 18 g verzadigd, 12 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel
Menusuggestie:
Voor: pindasoep met taugé en kouseband
Na: gegrilde ananas met amandelen en vanilleijs
Deze blush rosé van Cielo krijgt zijn aantrekkelijke kleur van de roze/licht paarse pinot grigio druif. De druiven worden zacht geperst en de vergisting vind koud plaats om de fruitige aroma's te behouden.
Weinhaus Gebr. Steffen werd in 1794 opgericht door de 'Steffen Schmitt' familie in Trittenheim, een dorpje in de Moezel valley, één van de beroemste wijnbouwgebieden in Europa. Na 1945 is er hard gewerkt door de broers Johann en Peter Steffen om het bedrijf uit te breiden.
Voordelen eigen account