Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent

Gebakken mosselen met Griekse dip

Voorgerecht - 4 personen - 30 minuten

Ingrediënten:

  • 200 g gekookte mosselen zonder schelp (dat is 1 kg incl. schelp)
  • 4 el bloem
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 1 tl zout
  • ½ teen knoflook
  • schil van een halve citroen en citroensap
  • 5 el mayonaise
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Frituurpan

Bereiding:

Dep de mosselen droog met keukenpapier. Doe de bloem, het ei en paneermeel in aparte, grote kommen. Verdeel het zout over de bloem en het ei, roer het ei los met een vork. Haal de mosselen achtereenvolgens door de bloem, het ei en paneermeel. Klop voorzichtig af, leg ze naast elkaar op een groot bord en zet 10 minuten onafgedekt in de vriezer.

Hak ondertussen de knoflook en citroenschil fijn. Meng de mayonaise, knoflook, citroenschil en oregano. Breng op smaak met zout en wat citroensap.

Frituur de mosselen 5 à 6 minuten op 180 °C, laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct met de dip. Lekker met een knapperige salade!

Wijn-spijs tip:

Een Gruner Veltliner uit Oostenrijk past er prima bij.

 

Per persoon: 1300 kJ/ 310 kcal, 11 g eiwit, 25 g vet waarvan 3 g verzadigd, 10 g koolhydraten en 0 g voedingsvezel

Even geduld a.u.b.