Assortiment
Hoofdgerecht - 4 personen - 15 minuten
Ingrediënten:
Bereiding:
Breng een ruime pan water aan de kook met zout.
Hak de knoflook en tomaten fijn. Verhit een grote hapjespan op hoog vuur, voeg de olijfolie en knoflook toe. Bak de knoflook 10 seconden, bak dan de tomaten 3 minuten mee. Maak hoog op smaak met peper en zout.
Kook de spaghetti beetgaar in het water zoals aangegeven op de verpakking.
Voeg de mosselen toe aan de tomaat. Laat met het deksel erop 2 minuten goed heet worden, meng even door en blus dan af met de wijn. Doe het deksel er direct weer op zodat de stoom in de pan blijft. Stoom de mosselen in 5 à 6 minuten gaar. Hak ondertussen de peterselie grof.
Giet de spaghetti af en voeg toe aan de mosselen. Meng voorzichtig maar grondig door zodat de spaghetti de smaken op kan nemen. Serveer direct in warme diepe borden, besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met de peterselie.
Lekker met een knapperige foccacia.
Wijn-spijs tip:
Italiaans wit, zoals een sappige Soave of beendroge Orvieto.
Per persoon: 2205 kJ/ 525 kcal, 25 g eiwit, 9 g vet waarvan 2 g verzadigd, 80 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel
Passievrucht, verse ananas, groene banaan. Hm! Volle aanzet, weer een berg fruit, meloen, limoen in de finale.
Voordelen eigen account