Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent

Vriezeveense loempia

Voorgerecht of snack - 8 loempia’s - 25 minuten koken + 15 minuten wachten

Ingrediënten:

3 teentjes knoflook, geschild

½ rode peper

1 stevige winterpeen, geschild

2 rode paprika’s

4 el zonnebloemolie (wokken)

500 g panklare boerenkool

1 el sojasaus

8 vellen filodeeg

8 el zonnebloemolie (insmeren)

chilisaus

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180 graden en laat het filodeeg ontdooien in de verpakking.

Hak de knoflook grof en de peper fijn. Snijd de peen schuin in lange dunne plakken, snijd de plakken tot dunne lucifers. Snijd de paprika’s in heel dunne reepjes.

Verhit een wok op hoog vuur, laat hierin 2 eetlepels olie heet worden. Wok de knoflook, peper, peen en paprika 3 à 5 minuten tot het mengsel bijna beetgaar is. Doe in een ruime kom.

Laat opnieuw 2 eetlepels olie heet worden en wok de boerenkool circa 10 minuten tot het beetgaar is. Doe bij het groentemengsel en druk een eventueel overschot aan vocht eruit met een grote lepel. Maak op smaak met zout en de sojasaus.

Leg twee vellen filodeeg uit en besmeer met een kwastje in met olie. Verdeel een kwart van het boerenkoolmengsel over de twee vellen en rol strak op tot loempia’s. Plak het laatste randje vast met een paar druppels water. Herhaal dit nog drie keer zodat je acht loempia’s hebt.

Leg ze op een bakplaat met bakpapier met de sluiting naar beneden. Besmeer nogmaals licht met olie en bak circa 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Serveer met de chilisaus.

Wijn-spijs tip:

Een frisse Zuidafrikaanse Chenin Blanc.

 

Per stuk: 840 kJ/ 200 kcal, 5 g eiwit, 11 g vet waarvan 1 g verzadigd, 19 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel


L'Arjolle Côtes de Thongue Blanc 2023

Frisse, Franse witte wijn met de geur van bloemen en fruit en een volle, evenwichtige smaak. Lekker als aperitief bij een hapje, maar ook heerlijk bij niet al te uitgesproken visgerechten.

Perswijn
2023
Perswijn: 3,5 sterren

Bloemen, peer, passievrucht, open, fijn, lichtvoetig, appel, zachte zuren, mild
8+
Hamersma
2022
De Grote Hamersma: 8+

Abrikoos, perzik, rijpe appel, ananas-aanzet, zachte zuren en fijne bitters. Maakt de tongen los.

7,70

Vanaf 12 flessen 7,10 per fles

Castelo de Medina Rueda Verdejo 2023

Passievrucht, verse ananas, groene banaan. Hm! Volle aanzet, weer een berg fruit, meloen, limoen in de finale.

8,5
Hamersma
2023
De Grote Hamersma: 8,5

Kruidigheid in de luxe fruitmand dus, fijne opgewekte zuren en een bewijsje grapefruit tussen het rijpe perzikfruit.
CINVE Contest
2023
92
Vinous
2022
Vinous: 92 punten

Aromas of green apple, peppermint and orange blossom. Rich and creamy on the palate, the dry and intense mouthfeel lingers with an orchard-fruit finale. This is an intense and refined Rueda.
Goud
Berliner Trophy
2022

10,80

Vanaf 12 flessen 9,90 per fles

Even geduld a.u.b.