Assortiment
Lunchgerecht - 4 personen - 15 minuten koken + 10 minuten wachten
Ingrediënten:
4 varkensbraadworsten
2 el zonnebloemolie
500 g panklare boerenkool
4 afbakpistolets
2 el grove mosterd
2 el ketchup
8 plakken jong belegen kaas
Bereiding:
Laat de worsten op kamertemperatuur komen en verwarm de oven tot 190 graden.
Verhit een wok op hoog vuur, laat daarin de olie heet worden. Wok de boerenkool circa 10 minuten tot het beetgaar is.Doe de boerenkool in een vergiet en druk het vocht eruit met een soeplepel. Proef en breng op smaak met wat zout.
Verwijder ondertussen het vel van de worsten en snijd de worsten overdwars doormidden. Snijd de pistolets vanaf de bovenkant voor driekwart in. Leg 2 worsthelften met de binnenkant naar buiten in de broodjes. Verdeel de mosterd en ketchup erover.
Verdeel de boerenkool over de broodjes en dek af met de kaas.
Bak circa 10 minuten af in de oven tot de broodjes goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.
Wijn-spijs tip:
Per persoon: 2750 kJ/ 655 kcal, 32 g eiwit, 42 g vet waarvan 16 g verzadigd, 35 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel
Voordelen eigen account