Assortiment
Hoofdgerecht - 4 personen - Bereiding 15 minuten
Ingrediënten:
Bereiding:
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Schil de asperges, laat de onderkant eraan zitten. Schil met de dunschiller daarna zoveel mogelijk linten van de asperges, houd daarvoor het kontje vast. Doe daarna het kontje weg. Doe hetzelfde met de wortel, maar laat daarvoor het loof eraan zitten.
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Hak de peterselie en tomaatjes, rasp de kaas. Kook de laatste minuut de asperges en peen mee.
Giet de pasta af en voeg de boter toe. Doe in diepe borden, garneer met de kaas, tomaatjes en peterselie. Overgiet met goede olijfolie en serveer direct.
Wijn-spijs tip:
Een volle Pinot Grigio uit Noord-Italië
Per persoon: 2625 kJ/ 625 kcal, 24 g eiwit, 19 g vet waarvan 7 g verzadigd, 83 g koolhydraten en 13 g voedingsvezel
Frisse, Franse witte wijn met de geur van bloemen en fruit en een volle, evenwichtige smaak. Lekker als aperitief bij een hapje, maar ook heerlijk bij niet al te uitgesproken visgerechten.
Geurige witte wijn uit Italië, met een fruitig aroma van appel en perzik. De volle, droge smaak past goed bij pasta met paddenstoelen of vis. Ook erg lekker bij gevogelte.
Voordelen eigen account