Assortiment
Ingrediënten:
200 gram pastabloem
3 eieren
Parmezaan
50 gram boter
4 blaadjes salie
1 teen knoflook
300 gram spinazie
150 gram ricotta
Bereiding:
Kneed een homogeen deeg van bloem, 2 eieren en wat zout. Wordt het deeg te droog, voeg wat water toe, blijft het te slap, voeg wat bloem toe. Laat ingepakt minstens een kwartier rusten in de koeling.
Stoof ondertussen de spinazie kort met wat zout en knijp goed uit. Meng met de ricotta, 1 ei en wat parmezaan tot een vulling.
Voer ongeveer een golfbal aan pasta door stand 1, vouw dubbel en voer nog een keer door stand 1. Herhaal nog 2 keer. Haal nu zonder te vouwen door stand 2, 3, 4, 5 en 6. Steek vormen uit de pasta en leg een lepel vulling op de helft.
Bestrijk de randen water en plak goed dicht. Bewaar in ruime bak met ruim bloem.
Kook circa 2 minuten in ruim kokend water.
Smelt voor de saus de boter met de salie en doormidden gesneden knoflook.
Wijn-spijs tip:
Castelo de Medina Rueda Castelo Noble Verdejo
Zuid-Italiaanse elegantie in een fles, de Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano is een fluweelzachte rode wijn uit de zonovergoten regio Salento in Puglia. Deze wijn, gemaakt van de Negroamaro-druif, is de trots van het beroemde Cantine Due Palme en staat bekend om zijn soepele, rijke en zwoele smaak.
Zuid-Italiaanse elegantie in een fles!
"De Negroamaro del Salento Domiziano biedt een volle, zwoele smaak met tonen van rijp donker fruit en kruiden..." Lees meer
Een verfrissend en karaktervol wit uit Veneto. De Monte del Frà Custoza is een uitstekende Italiaanse witte wijn uit de beroemde Custoza-regio, die wordt geprezen om zijn fruitige en sappige karakter.
Een van de bestverkochte Italiaanse droge witte wijnen onder de tien euro!
"Monte del Frà is een van de meest gerespecteerde producenten in de Custoza-regio, en zijn wijnen zijn al jarenlang te vinden in de prestigieuze Gambero Rosso..." Lees meer
Krachtige, op eiken gerijpte droge witte wijn uit Spanje, met de intense geur van nieuw eikenhout en exotisch fruit. De volle smaak komt prima tot z'n recht bij gegrilde schaaldieren of in olie gebakken vis.
Voordelen eigen account