Assortiment
Ingrediënten:
200 gram pastabloem
3 eieren
Parmezaan
50 gram boter
4 blaadjes salie
1 teen knoflook
300 gram spinazie
150 gram ricotta
Bereiding:
Kneed een homogeen deeg van bloem, 2 eieren en wat zout. Wordt het deeg te droog, voeg wat water toe, blijft het te slap, voeg wat bloem toe. Laat ingepakt minstens een kwartier rusten in de koeling.
Stoof ondertussen de spinazie kort met wat zout en knijp goed uit. Meng met de ricotta, 1 ei en wat parmezaan tot een vulling.
Voer ongeveer een golfbal aan pasta door stand 1, vouw dubbel en voer nog een keer door stand 1. Herhaal nog 2 keer. Haal nu zonder te vouwen door stand 2, 3, 4, 5 en 6. Steek vormen uit de pasta en leg een lepel vulling op de helft.
Bestrijk de randen water en plak goed dicht. Bewaar in ruime bak met ruim bloem.
Kook circa 2 minuten in ruim kokend water.
Smelt voor de saus de boter met de salie en doormidden gesneden knoflook.
Wijn-spijs tip:
Castelo de Medina Rueda Castelo Noble Verdejo
Zuid-Italië in een fles, dat is misschien wel de beste omschrijving van de Domiziano, het visitekaartje van het geliefde Puglia-domein Cantine Due Palme. Niet voor niets is deze heerlijk zwoele rode Italiaan al jaren onze bestverkochte rode huiswijn.
Geurige witte wijn uit Italië, met een fruitig aroma van appel en perzik. De volle, droge smaak past goed bij pasta met paddenstoelen of vis. Ook erg lekker bij gevogelte.
Krachtige, op eiken gerijpte droge witte wijn uit Spanje, met de intense geur van nieuw eikenhout en exotisch fruit. De volle smaak komt prima tot z'n recht bij gegrilde schaaldieren of in olie gebakken vis.
Voordelen eigen account