Assortiment
Ingrediënten:
150 gram sushirijst
165 gram water
2 eetlepels rijstazijn
1/2 eetlepel suiker
1/3 theelepel zout
4 vellen sushinori
Wasabi
Sojasaus
200 gram tonijn
1/2 komkommer
1/2 rode paprika
1/2 gele paprika
Bereiding:
De rijst krachtig wassen en schoonspoelen, 10 minuten laten drogen. Aan kook laten komen met deksel erop.
5 minuten op hoog vuur, 10 minuten op laag vuur. 10 minuten laten staan met het deksel erop. Versnijden met oplossing van azijn, suiker en zout
Snijd de tonijn in lange dunne repen, maak op smaak met wasabi of sojasaus. Snijd de komkommer en paprika lang en dun.
Leg de vellen sushinori op het matje met de glimmende kant naar onder. Leg er 2 handjes rijst op met natte handen.
Verdeel zeer gelijkmatig over 4/5, laat de achterste baan vrij. Leg de tonijn erop, daarnaast komkommer en paprika.
Strak oprollen en in 12 stukken snijden met een scherp nat mes.
Wijn-spijs tip:
Voordelen eigen account