Assortiment
Ingrediënten:
4 rijpe tomaten
2 stengels geschilde bleekselderij
½ teen knoflook
¼ ui
5 witte boterhammen zonder korst
1 komkommer
1 liter tomatensap
1 rode paprika
Sherry azijn
Olijfolie
Bieslook
Bereiding:
Snijd kleine blokjes van 4 boterhammen en bak met iets olie 10 minuten op 180 °C. Snijd kleine blokjes van selderij, paprika en een halve komkommer.
Blender alle overgebleven groenten samen met de afsnijdsels. Blender de laatste boterham mee, samen met het tomatensap. Maak op smaak met de azijn, olijfolie, peper en zout.
Zeef en laat ijskoud worden in de koeling, samen met de soepborden.
Serveer met in het midden de groentenblokjes, croutons, en ringetjes bieslook.
Wijn-spijs tip:
Albet i Noya Penedès Xarello
Voordelen eigen account