Assortiment
Ingrediënten:
1 springvorm van 26 cm
320 gram bloem
200 gram boter
200 gram suiker
1 ei
5 goudrenetten
1/2 citroen
8 gedroogde abrikozen
Bereiding:
Kneed een deeg van bloem, boter, suiker, ei, en iets zout. Voeg 1 à 2 eetlepels water toe. Laat verpakt minstens 2 uur rusten in de koeling.
Schil de appels en snijd in kleine stukjes.Maak op smaak met iets suiker en wat citroensap. Meng met de geraspte citroenschil en fijngehakte abrikozen.
Bekleed de ingevette vorm met het uitgerolde deeg. Vul met de appels, druk niet te hard aan. Bestrooi met het verkruimelde, overgebleven deeg.
Bak circa 50 minuten op 170 °C.
Laat 1 uur afkoelen alvorens uit de vorm te halen. Bestrooi met iets poedersuiker.
Wijn-spijs tip:
Domaine Bellegarde Jurançon Moelleux
Krachtig geurende, verfijnde mildzoete witte wijn uit Frankrijk. Zeer geschikt als aperitief met een toastje eenden- of ganzenlever, maar ook heerlijk bij schimmelkaas.
Flesinhoud: 375 ml
Krachtig geurende, verfijnde mildzoete witte wijn uit Frankrijk. Zeer geschikt als aperitief met een toastje eenden- of ganzenlever, maar ook heerlijk bij schimmelkaas.
Voordelen eigen account