Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent

Zomerse appeltaart

Ingrediënten:        

1 springvorm van 26 cm                                                       

320 gram bloem

200 gram boter

200 gram suiker

1 ei

5 goudrenetten

1/2 citroen                                                    

8 gedroogde abrikozen

Bereiding:

Kneed een deeg van bloem, boter, suiker, ei, en iets zout. Voeg 1 à 2 eetlepels water toe. Laat verpakt minstens 2 uur rusten in de koeling.                                                

Schil de appels en snijd in kleine stukjes.Maak op smaak met iets suiker en wat citroensap. Meng met de geraspte citroenschil en fijngehakte abrikozen.

Bekleed de ingevette vorm met het uitgerolde deeg. Vul met de appels, druk niet te hard aan. Bestrooi met het verkruimelde, overgebleven deeg.                                                       

Bak circa 50 minuten op 170 °C.                                                     

Laat 1 uur afkoelen alvorens uit de vorm te halen. Bestrooi met iets poedersuiker.

Wijn-spijs tip:

Domaine Bellegarde Jurançon Moelleux


Domaine Bellegarde Jurançon Moelleux halve fles 2020

Krachtig geurende, verfijnde mildzoete witte wijn uit Frankrijk. Zeer geschikt als aperitief met een toastje eenden- of ganzenlever, maar ook heerlijk bij schimmelkaas.

Flesinhoud: 375 ml

11,20

Vanaf 12 flessen 10,30 per fles

Domaine Bellegarde Jurançon Moelleux 2020

Krachtig geurende, verfijnde mildzoete witte wijn uit Frankrijk. Zeer geschikt als aperitief met een toastje eenden- of ganzenlever, maar ook heerlijk bij schimmelkaas.

19,20

Vanaf 12 flessen 17,60 per fles

Even geduld a.u.b.