Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent

Steak tartare

Ingrediënten (voor 4 personen):

400 gram biefstuk

1 eetlepel kappertjes

2 augurken

1 sjalotje

6 takjes peterselie

1 theelepel Dijon mosterd

1 eetlepel ketchup

Worcestershire sauce

Tabasco

Olijfolie

Stokbrood

Gemengde sla

Bereiding:

Leg het vlees een kwartier in de vriezer. Hak de kappertjes, sjalot, augurk en peterselie fijn.

Snijd de biefstuk fijn met een zeer scherp mes.Meng en maak op smaak met ketchup, Worcestershire, olijfolie, tabasco en mosterd. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Vorm de steak tartare met een kookring. Maak de sla aan en garneer het bord ermee. 

Serveer met het stokbrood.

Wijn-spijs tip:

Tenuta Olim Bauda Barbera d'Asti Le Rocchette


Tenuta Olim Bauda Barbera d'Asti Le Rocchette 2020

Italiaanse rode wijn uit Piemonte, gemaakt van frisse barberadruiven. Met z'n volle, sappige smaak een uitstekende maaltijdwijn. Heerlijk bij kruidige pasta, vlees en wild.

16
Perswijn
2019
Perswijn: 16 punten

Cassis, pruimen, kruidkoek, mooi intens, mooi zoetzuur fruit, laurierdrop, mokka, smaakvol
93
Vinous
2019
Vinous: 93 punten

This deceptively mid-weight Barbera packs quite the punch. It's a great example of Asti at its best. Floral accents lift the bright, saline finish.
91
Vinous
2018
Vinous: 91 punten

Crushed red berry fruit, blood orange, mint, spice and licorice lend quite a bit of nuance to a Barbera that marries fruit richness with energy and persistence. This is very nicely done.

22,20

Vanaf 12 flessen 20,35 per fles

Even geduld a.u.b.