Samen met buurland Israël is Libanon een van de weinige wijnproducerende landen in het Midden-Oosten. Vanwege het warme en droge klimaat zijn alleen locaties die op grote hoogte liggen geschikt, omdat daar voldoende afkoeling is. In Libanon is dat de Bekavallei, op ongeveer 30 kilometer ten oosten van Beiroet. Deze grote vallei ligt op 1000 meter hoogte tussen twee gebergten in, en kent een voor dit deel van de wereld gematigd klimaat. De Libanese wijnbouw hier is beïnvloed door Franse wijnmakers, wat onder meer terug te zien is in de keuze van druivenrassen: die zijn overwegend Frans. De meest interessante en beste wijnen zijn de rode wijnen en de rosés.
Licht gerijpte rode wijn met een subtiele geur van kers, pruim, vijg, kruidnagel en bosgrond. Elegant en heerlijk sappig met soepele tannines en een evenwichtige frisheid. De finale is kruidig met tonen van laurier, tijm en toast. Fraai om zo van te genieten, of te drinken bij tajine met kip, aubergine en olijven, of lamsbout met Provençaalse kruiden.
Bijzondere rode wijn uit Libanon, met een kruidig aroma van leer, gekonfijt rood fruit en eiken. De smaak is vol, krachtig en soepel. Lekker bij verfijnde gerechten met vlees, paddenstoelen of wild.