Het noordelijkste wijngebied van Chili, Elqui Valley, ligt 400 kilometer ten noorden van Santiago aan de rand van de Atacamawoestijn. Tot voor kort werden hier alleen druiven voor pisco geteeld – Chili’s nationale sterke drank – maar nu staat er ook sauvignon blanc en syrah voor wijn. Omdat het zo dicht bij de evenaar warm is, zijn de wijngaarden in Elqui aangeplant tot op 2000 meter hoogte. Zo profiteren ze van de sterke nachtelijke afkoeling. Overdag zijn ze blootgesteld aan een extreme hoeveelheid zonlicht. Het resultaat zijn wijnen met een ongewoon intens aromatisch karakter.
Volrode Chileense wijn met een fraai aroma van eikenhout, kruiden en rijpe bosvruchten. De smaak is vol en aromatisch. Mooie wijn bij rund- of kalfsvlees of geurige stoofschotels.
Rode wijn uit Chili, met de geur van karamel, toffee en rijp rood fruit. De smaak is sappig en aromatisch. Prima wijn om zo te schenken, maar ook goed te combineren met koude schotels of gerechten van de grill.